Cerita Lucu Bahasa Jawa: Pitik Mogok Mangan


Bar nganakke pengajian Mbak Dewi ngresiki ruang tamu karo njukuki turah-turahan suguhan sing ora dipangan karo tamune. Salah suwijining panganan yaiku lumpia sajake wis rada lawas. Lumpia iku akeh sing kur dicokot sithik karo tamune, ora dienthekake. Mbak Dewi ngambu lumpia kuwi, banjur celathu menawa lumpiane wis rada banger. Apike dipakakke pithik wae. Ndilalahe pithike Mbak Dewi krungu omongan iku banjur grenengan marang kancane


















Pithik Blorok:  
Wah lumpia sing wis mambu kae mesthi dipakakke aku

Pithik Putih:
Loh njuk ngapa tho?

Pithik Blorok:
Awake dhewe wiwit mbiyen dipakani sing mambu-mambu terus, ora tau sing enak-enak. Mbok pisan-pisan ora sah dienteni mambu!.  Makani barang apik ora iso popiye?

Pithik Putih:
Hooh bener Blo!. Awake dhewe kur diwenehi turah-turahan. Nek ngono mengko ethok-ethok ora doyan mangan wae po?

Pithik Blorok:
Bener Put!. Engko nek diwenehi lumpia dieker-eker wae rasah dipangan.

^_^

Wasan rampung ngresiki ruang tamu, Mbak Dewi njukuk lumpia  sak gegem,  diuncalke ning lemah ben dipangan pithike.  Ananging pithik loro kuwi malah kur ngeker-eker lumpia nganthek sumebar tekan ngendi-endi.  Babar pisan ora gelem mangan.

Weruh pithike ora doyan lumpia, Mbak Dewi  banjur njukuk sega mambu ning pawon. Segane dilebokake ning trempolong ben dipangan pithike. Nanging pithike malah kur nendang-nendang trempolong nganthek segane tumplak. Mbak Dewi bingung, apa sebape pithike ora gelem mangan?.  

Untunge dheweke kelingan nduwe roti tawar lawas sing wis njamur.  Mbok menawa pithike doyan roti. Rotine dijukuk ning nduwur meja, banjur dioncalke ning ngarepe pithike. Ternyata padha wae nasibe karo lumpia banger lan sega mambu. Roti jamuran iku blas ora dipangan karo pithike. Malah ditendang-tendang ngantek kontal ning ndalan. Mbak Dewi kaget marang pokale pithike.

Dumadakan Adhine Mbak Dewi metu saka omah karo nuntun Ponakane sing melet-melet kepedesen merga mangan arem-arem.  “Kowe ki durung doyan pedes Le, wis dilepeh wae arem-areme” celathune marang Ponakane.  Weruh mbokne ponakane yaiku Majda Yulianingrum metu saka omah, Mbak Dewi banjur cerita menawa pithike dho ora doyan mangan.

Majda Yulianingrum:
Wooo, sajake pithikmu padha gering ki, saiki lagi musim Penyakit Tetelo loh!

Mbak Dewi:
Wooo ngono tho, nek ngono digolekke obat apa ya?

Majda Yulianingrum:
Rasah diobati. Dibeleh wae. Soale mengko malah nulari kanca-kancane.

Pithik Blorok kaget banget  krungu usulan dheweke dibeleh wae.  Blorok tambah kaget wasan weruh Pithik Putih ujuk-ujuk notholi lepehan arem-arem.

Pithik Blorok:
Kowe ki piye tho ? Awake dhewe wis nolak mangan sega, kok malah trima mangan lepehan arem-arem ki piye. Rak yo luwih njijiki tho?.

Pithik Putih:
Timbangane dibeleh, aku milih mangan lepehan arem-arem wae.  Ben kowe wae sing ora doyan mangan luwih pantes dibeleh...

Pithik Blorok:
Enak wae.  Aku ya ora gelem dibeleh ki.....  (Pithik Blorok banjur cepet-cepet melu notholi lepehan arem-arem karo mripate merem amarga jijik)

Pithik loro kuwi rebutan ngentekke lepehan  arem-arem.  Mbak Dewi lan Majda Yulianingrum dadi gumun. Pithik sing mau ora doyan lumpia, sega lan roti kok saiki malah rebutan lepehan arem-arem. Lucu tenan pithik jaman saiki (Undil-2012). 

44 comments:

  1. mksh ya udah bantuin tgs bhs jawa ku :D

    ReplyDelete
  2. Maturnuwun wis ngewangi nggarap tugas basa jawa-ku
    (^_^)

    ReplyDelete
  3. makasih udah bantu tugaskuu :)

    ReplyDelete
  4. thankz udh bntu tugas bhs.jawaku

    ReplyDelete
  5. wkwkwkwk lucu bangetz

    ReplyDelete
  6. makasih dah selesai kan tugasku

    ReplyDelete
  7. Hahahahaa Lucu tenan iki, salam kenal yo

    ReplyDelete
  8. "kontal" ning dalan iku opo artine ? btw ijin copas yo lek ... suwon

    ReplyDelete
  9. mkasih............

    ReplyDelete
  10. Crito lawas tp lumayan, sing rodo kreatif nggawe critane....

    ReplyDelete
  11. Mksh dah buatq ketawa

    ReplyDelete
  12. Kwkwkw lucu eram iki ceritane....😄

    ReplyDelete
  13. izin share lucu banget sampe ngakak

    ReplyDelete
  14. izin copy kangge tugas gih mas... matur suwun

    ReplyDelete
  15. Urutan critane apik, lucu tenan, mung bahasane ijik campur2. Ning wis ok, jempol.

    ReplyDelete
  16. Ada unsur intrinsiknya ngak ya

    ReplyDelete
  17. memang semua yang ada didunia bermanfaat untuk manusia. Dari kami penjual obat pembesar penis

    ReplyDelete
  18. MantapPes wkwkwkkwwk
    Good luck buat kamu yang buat cerita ini

    ReplyDelete
  19. Terimakasih Sungguh artikel yang sangat bagus ^_^

    Promo Yang berlaku Di WWW.BOLATAIPAN.NET :

    - Bonus Deposit New Member 15% ( max 300 rb ) minimal TO 3x
    - Bonus Deposit 10% Setiap hari ( max 200 Rb ) Minimal TO 3x
    - Bonus Cashback Mingguan Hingga 15%
    - Bonus Refrensi 2,5% Seumur Hidup
    - Bonus Rollingan Casino 0.8%

    BIsa Parlay Bola Jalan 2 tim dengan minimal betting hanya 1.000 rupiah!!!!!!

    Nikmati Bonus Yang Disediakan langsung oleh BolaTaipan.
    Tunggu Apalagi? Daftar Dan Dapatkan Bonus Depositnya Sekarang Juga !!!
    Nikmati juga Permainan menarik yang disediakan BolaTaipan Sekarang Juga.
    PARLAY BOLA JALAN
    SITUS PARTNER RESMI BOLA PELANGI
    SITUS PARTNER RESMI KAPAL JUDI
    SITUS PARTNER RESMI POKER PELANGI
    SITUS PARTNER RESMI TAIPAN QQ
    SITUS PARTNER RESMI TAIPAN 99

    ReplyDelete
  20. Jackpot besar tidak di bayar???
    Atau kemenangan yang susah di dapat??

    Buruan sini gabung di WWW.PELANGIANGKA.COM
    Menang berapapun di bayar lunas pastinya ^_^
    Mudah menang dengan beragam games yang hokki juga.

    CUKUP 1 ID BERMAIN SEMUA GAMES PELANGI4D.

    BONUS PELANGI4D :

    Bonus New Member 10%
    Bonus Cashback up to 15% [SPORT]
    Bonus Cashback up to 10% [SABUNG AYAM]
    Bonus Cashback 5% [SLOTS & TANGKAS]
    Bonus Rollingan 0.3%
    Bonus Rollingan 0.8% [CASINO]
    Bonus Referral Togel :
    — 4D & COLOK : 1%
    — 2D & 3D : 0.5%
    Bonus Referal up to 2% ( Sportbook & Sabung Ayam )
    Bonus Rollingan Sport 0.3%
    Bonus Rollingan Sabung Ayam 0.3%


    Aman dan terpercaya hanya di PELANGI4D,
    Gabung dan Nikmati promo menariknya!!

    Kontak Kami :
    IG : PelangiJitu
    LINE : PelangiJitu
    WHATSAPP : +6281287736082

    WWW. PELANGIANGKA. COM
    Pelayanan online 24 Jam:)

    ReplyDelete
  21. Hanya 1 USER ID Bisa Main Semua Game Ini.

    LIVE CASINO
    SPORTBOOK
    POKER
    SABUNG AYAM
    TANGKAS
    SLOT GAMES
    BATU GONCANG
    NUMBER GAME

    HOT PROMO CANDI4D :

    Bonus New Member 10%
    Bonus Deposit HARIAN 10%

    BONUS Candi4D :

    Bonus 1 Minggu Sekali!!!
    Bonus Rollingan up to 0.8% ( Casino )

    Bonus 2 Minggu Sekali!!!
    -Bonus Rollingan Sport 0.3%
    -Bonus Rollingan Poker 0.3%
    -Bonus Rollingan Sabung Ayam 0.3%
    -Bonus Rollingan Tangkas 0,3%
    -Bonus Rollingan Slotgame 0,3%

    BONUS CASHBACK ( SETIAP HARI SENIN )

    -Bonus CashBack up to 15% ( Games & Tangkas )
    -Bonus CashBack up to 15% ( Sportbook )
    -Bonus CashBack up to 15% ( Sabung Ayam )

    BONUS REFERRAL

    -Bonus Referral Togel :
    –4D & COLOK : 1%
    –2D & 3D : 0.5%
    -Bonus Referal up to 2% ( Sportbook & Sabung Ayam )

    Discount TOGEL untuk Pasaran :
    SENTOSA 4D – SENTOSA TOTO – SINGAPORE – FINLANDIA
    Discount 4D : 66.00% , 3D : 59.50% , 2D : 29.50%

    SYDNEY – HONGKONG
    Discount 4D : 66.00% , 3D : 59.00% , 2D : 29.00%


    Min Depo : Rp 25.000,-
    Min WD : Rp 50.000,-


    BURUAN GABUNG SEKARANG!!!
    BANJIR PROMO DAN HOKKI PASTINYA!! :)

    Hubungi kami sekarang ^__^
    Whatsapp : +6283161896682
    Line : CANDI_4D
    Instagram : cscandi4djitu

    WWW.CANDIJITU.COM
    Pelayanan 24 jam online :)

    ReplyDelete
  22. Hanya 1 USER ID Bisa Main Semua Game Ini.

    LIVE CASINO
    SPORTBOOK
    POKER
    SABUNG AYAM
    TANGKAS
    SLOT GAMES
    BATU GONCANG
    NUMBER GAME

    HOT PROMO CANDI4D :

    Bonus New Member 10%
    Bonus Deposit HARIAN 10%

    BONUS Candi4D :

    Bonus 1 Minggu Sekali!!!
    Bonus Rollingan up to 0.8% ( Casino )

    Bonus 2 Minggu Sekali!!!
    -Bonus Rollingan Sport 0.3%
    -Bonus Rollingan Poker 0.3%
    -Bonus Rollingan Sabung Ayam 0.3%
    -Bonus Rollingan Tangkas 0,3%
    -Bonus Rollingan Slotgame 0,3%

    BONUS CASHBACK ( SETIAP HARI SENIN )

    -Bonus CashBack up to 15% ( Games & Tangkas )
    -Bonus CashBack up to 15% ( Sportbook )
    -Bonus CashBack up to 15% ( Sabung Ayam )

    BONUS REFERRAL

    -Bonus Referral Togel :
    –4D & COLOK : 1%
    –2D & 3D : 0.5%
    -Bonus Referal up to 2% ( Sportbook & Sabung Ayam )

    Discount TOGEL untuk Pasaran :
    SENTOSA 4D – SENTOSA TOTO – SINGAPORE – FINLANDIA
    Discount 4D : 66.00% , 3D : 59.50% , 2D : 29.50%

    SYDNEY – HONGKONG
    Discount 4D : 66.00% , 3D : 59.00% , 2D : 29.00%

    Min Depo : Rp 25.000,-
    Min WD : Rp 50.000,-

    Ayo bergabung bersama kami! Rasakan pengalaman judi yang berbeda :)

    Whatsapp : +6281298646539
    Line : CANDI_4D
    Instagram : cscandi4djitu

    WWW. CANDIJITU. COM
    Pelayanan 24 jam online :)

    ReplyDelete